Hrana verde

Este binestiut faptul ca viata oamenilor este imposibila fara oxigen (O2).
Cercetari stiintifice au aratat faptul ca o concentratie de O2 scazuta la nivel celular declanseaza procese periculoase, precum schimbarea metabolismului celular din aerob in anaerob;
adica celulele incep sa fermenteze zahar si devin canceroase, isi pierd functiile specifice, ramanand doar de ex. reproducerea.
Scaderea O2 cu cca. 35% produce cancerizare celulara, s-a demonstrat pornind de la cercetarile dr. Otto Warburg [1].
In orasele de campie, mai ales datorita traficului (motoarele cu ardere interna consuma O2), nivelul O2 este scazut [2], cancerele sunt mai frecvente.

Dar, lipsa O2 mai apare si din alte surse: apa si alimentatie saraca in O2.
Se stie ca O2 se dizolva in apa; de exemplu in acvariu pestii pot trai "fericiti" multe ore chiar cu pompa oprita.
In zonele sanatoase de munte, apa este natural "aerata" prin cascade etc.
Apa din puturi de mare adancime insa e saraca in O2 dar bogata in radon... Si apa din lacuri de campie, fiind statuta, are probabil putin O2.
Oricum, faptul ca aerarea apei in natura este obisnuita si pozitiva (de ex. apa de la Busteni este super-aerata, provenind de la cascada Urlatoarea), inseamna ca aerarea apei este benefica.

ATENTIE, apa fiarta, de ex ceai, are eliminat oxigenul... [4]
Din pacate e adevarat: http://wiki.answers.com/Q/Does_boiling_water_have_oxygen
Apa fiarta e saracita in oxigen!
Oxigenul este dizolvat in apa rece, si chiar inainte de fierbere se observa niste bule de gaz care se degaja = O2 si alte gaze din apa care ies...

A doua sursa de O2, alimentatia:

Toate se leaga: http://www.stopcancer.com/ aids&cancer12.htm
Gatirea alimentelor elimina O2 din ele...
Adica legumele si fructele gatite sunt saracite in O2.
Alta sursa: http://www.amazingmicrowater.com/full_article.php
Sau: http://www.understanding- cancer.com/ChlorophyloxygenlightQiacidalk aline2.htm
(articol mai stiintific despre pH, alcalinitate si O2)
sau:
http://americancanceradvocates.com/Cancer_Made_Easy.html

Din mai multe surse:
"Structura moleculara a clorofilei seamana cu cea a hemoglobinei. Diferenta cheie e ca hemoglobina are in mijloc un atom de fier, iar clorofila magneziu."
Si recomanda sa mananci cat mai multa clorofila cruda (netratata termic), de exemplu firicele de la grau incoltit.
Si, "Ingredientul activ al clorofilei, "chlorophyllin" are puternic efect anti-mutagen, anti-tumoral si anti-oxidant"
Dar, clorofila se distruge termic:
"Structura clorofilei e in principal enzimatica, si e sensibila termic, sau la prelucrare. O data procesata, efectul benefic este minuscul in comparatie cu clorofila cruda. (...) Corpul uman are un mecanism de a se descurca cu un nivel scazut de O2, se numeste cancer. Cancerul este un mecanism de supravietuire care iti permite sa traiesti mai mult intr-o atmosfera saraca in oxigen. (...)Cand avem o dieta bogata in proteine animale, creem lipsa de oxigen."
(http://therawdiet.blogspot.com/2005/10/klamath-lake-blue-green-algae-e3-live.html)

Deci, o dieta 100% vegetariana poate vindeca cancerul, ce sa mai vorbim de preventie. In trecut, conform filmului "Healing Cancer from Inside Out" (de Mike Anderson), oamenii aveau un procent de vegetale crude in alimentatie de peste 80% (daca nu ma insel).
Alimentatia procesata termic si bogata in proteine animale a lumii "moderne", apa statuta si aerul saracit in O2 din orase, duce la cresterea incidentei cancerelor, si la esuarea tratamentelor.

Dieta "verde", adica vegetale crude, este foarte benefica nu doar in cancer, dar si in diabet (conform filmului de mai sus), diabeticii avand nevoie de mult mai putina insulina de ex.

Daca v-am convins macar un pic, nu ezitati sa dati mai departe.

Multumesc,
Cristi

[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Heinrich_Warburg
[2] http://www.diperia.ro/2008/07/18/oxigenarea-celulara
[3] http://www.teslatech.com/ beck/d.htm
[4] http://www.tea-marie.com/tag/ tea-drinkers

Inapoi la pagina principala

Ultima modificare: 20 iunie 2009