Q10 vindecă bolile de Inimă; rolul ei în Cancer

Boli de inimă, boli degenerative, infectii, SIDA. Pe cat de incredibil ar părea, fiecare din aceste fatale boli des răspund la tratamentul cu Coenzima Q10, un puțin cunoscut nutrient care face o mare diferență în sănătatea dumneavoastră.
Ea se comporta ca un catalizator, și are un rol foarte important în producerea adenozin-tri-fosfatului (ATP) - necesar pentru producerea de energie în fiecare celulă a corpului, și este și un foarte puternic antioxidant.

-----------------------------

1) Q10 vindecă bolile de inimă

CoQ10 a fost descoperită în 1957 de Frederick Crane, Ph.D., acum la Purdue University, Indiana SUA. După 4 ani, Peter D. Mitchell, Ph.D., la University of Edinburgh, și-a dat seama cum CoQ10 produce energie la nivel celular și, în 1978, a câștigat Premiul Nobel pentru chimie cu această descoperire.

Pe la mijlocul 1960, cercetători japonezi au recunoscut că CoQ10 se concentrează în miocard, mușchiul inimii. Rolul ei în inimă apare clar: inima, unul din organele cele mai energetice, bate aproximativ de 100000 ori într-o zi și de 36 milioane ori într-un an, și depinde de CoQ10 pentru "bioenergie". La începutul anilor 1980, Folkers, director la Institute for Biochemical Research - University of Texas, și Per H. Langsjoen, M.D. (tatăl lui Petru), au realizat primul studiu asupra CoQ10 în tratamentul cardiomiopatiei, o formă progresivă de insuficiență cardiacă. Descoperirile au fost uimitoare. Intr-un studiu bine controlat, 19 pacienți care era de așteptat să moară de insuficiență cardiacă și-au revenit cu o "extraordinară îmbunătățire clinică", după raportul lui Folkers și Langsjoen's în Proceedings al National Academy of Sciences of the USA (June 1985;82:4240-4).

Studiile demonstrează efectul esențial al CoQ10. In Biochemical and Biophysical Research Communications (Jan 15, 1993;182:247-53), Folkers a descris cazul unui bărbat de 43 ani suferind de cardiomiopatie. După ce i s-a dat CoQ10, inima sa mărită s-a micșorat (arătând ca merge mai eficace), și și-a putut relua o "extrem de activă viață atletică". Funcționarea inimii unui alt pacient, 50 ani cu o cardiomiopatie extrem de severă, a revenit la normal după ce a luat CoQ10, și de atunci nu a mai avut "limitări de activitate" Numeroase alte studii au confirmat rolul CoQ10 în tratarea problemelor (insuficiență) cardiace, altfel tratate cu medicamente (beta blocanți și inhibitori ACE)- sau prin transplant de inimă.

ATENTIE: Coenzima Q10, prin efectul sau de a stimula metabolismul, poate provoca scaderea in greutate. Daca acest lucru se intampla, o scadere a dozei dupa regula de trei simpla cred ca este indicata. De exemplu daca s-a inceput cu 300mg zilnic la 60kg, se reduce la 200mg zilnic la 40 kg. De asemenea, Q10 fiind un energizant celular, poate provoca stari de agitatie, nervozitate, insomnie la doze mari. De aceea, NU luati Q10 seara, ci doar pana in orele pranzului, iar daca agitatia persista, scadeti doza.

2) Rolul coenzimei Q10 în Cancer:

AVERTISMENT - va rog cititi intai acest paragraf scris cursiv

Aceasta pagina nu recomanda nici unui bolnav de cancer sa ia coenzima Q10.
Decizia va apartine dupa consultarea medicului de specialitate si analizarea tuturor datelor.
Unii medici sustin ca coenzima Q10 ajuta si celulele canceroase sa se dezvolte. S-ar putea sa aiba dreptate. In afara de informatiile de mai jos, va pot oferi cateva idei din experienta noastra detalii...

În 1993, Dr. Folkers a testat prima administrare clinică a Co Q10 într-o clinică din Copenhaga, Danemarca.
Doctorii au tratat 32 pacienti cu cancer de sân avansat și de "mare risc". Pe langa operatia potrivita si tratamentul conventional, fiecare pacient a luat 90 mg de CoQ10 pe zi. Au primit de asemenea alte vitamine, minerale, antioxidanti, si acizi grasi esențiali. Din acest grup, 6 din cei 32 de pacienți au arătat o regresie tumorală parțială, semnificativa în cazurile grave.
Apoi, în octombrie 1993 s-a întâmplat ceva ciudat: una din aceste șase femei, din proprie inițiativă, și-a mărit doza de la 90 la 390 mg pe zi. Începând cu luna următoare, doctorul ei a notat că "tumora nu mai era palpabilă și luna următoare o mamografie a confirmat dispariția tumorii ei. După aceasta, o altă femeie din grup și-a mărit de asemenea doza ei, la 300 mg. Tumora ei a dispărut de asemenea cu repeziciune și un examen clinic n-a putut să mai evidențieze nici tumora principală, nici metastazele de la distanță." (Ralph Moss, Antioxidants Against Cancer).
Atentie: toate pacientele din acest studiu au facut si chimioterapie in acelasi timp cu administrarea Q10. Nu este exclus ca administrarea Q10 sa fi stimulat si celulele tumorale, care nu stiu decat sa se multiplice si astfel, prin chimioterapie, ele sa fi fost omorate. Administrarea unei doze mari de Q10 fara citostatice concomitent, ar putea duce doar la un progres accelerat al tumorilor.

"Coenzima Q10 stimulează sistemul imunitar, conducând la nivele ridicate ale anticorpilor, un mai mare număr și/sau activitate a macrofagelor și a limfocitelor T, și o rezistență crescută la infecții. S-a raportat de asemenea ca Co Q10 crește nivelul anticorpului IgG (imunoglobulina G) (...)"

Și, de la un alt autor:
- "Un studiu ulterior a arătat o dependență statistică semnificativă între nivelul scăzut plasmatic al coenzmei Q10 (deficiență) și diagnosticul de cancer de sân. Nivele scăzute în sânge ale Q10 s-au raportat la pacienți cu alte tumori maligne decât cele de sân, inclusiv: mielom, limfom, cancere ale plămânului, prostatei, pancreasului, colon, rinichi, cap și gât."
- "Dr. Douglass arată că CoQ10 se dizolvă în grăsime și de aceea e de preferat o formă are conține ulei adăugat sau să fie luată cu olingură de ulei de măsline."

Poate același exemplu de mai sus: disparitia unei tumori de san de 1.5 - 2 cm, intr-o luna, dupa cresterea dozei de Q10 la 390 mg / zi. dr. Knud Lockwood (cu experienta de peste 35 de ani) spune ca "nu a vazut niciodata o regresie completa spontana de la asa o dimensiune a tumorii, si niciodata cu nici un tratament conventional anti-cancer".

In alt raport, doua femei cu cancer de sân cu metastaze au primit 390 mg/zi de CoQ10. Una din paciente a fost o femeie de 44 ani cu numeroase metastaze hepatice. După tratamentul cu CoQ10 timp de 11 luni, toate metastazele hepatice au dispărut și pacienta era în stare excelentă de sănătate. Cealaltă pacientă a fost o femeie de 49 ani cu cancer de sân care a metastazat la cavitatea pleurală. După șase luni de terapie cu CoQ10, fluidul pleural era complet normal și pacienta a fost raportată în stare excelentă de sănătate. (din [Lockwood K, Moesgaard S, Yamamoto T, Folkers K. Progress on therapy of breast cancer with vitamin Q10 and the regression of metastases. Biochem Biophys Res Commun 1995;212:172-177.])

Cea mai importanta este deci doza.

Sunt două motive pentru care e recomandat să se ia Q10, chiar dacă organismul o poate produce. Primul este ca producția proprie scade cu vârsta. Al doilea, vitaminele B3 și B6 și acidul folic, necesare în producția Q10 sunt frecvent deficitare in motive de alimentație.

Există o rețetă zilnică numită "protocolul Stockholm", centrată pe Q10:
1.2 grame de acid Gamma Linolenic;
3.5 grame de acizi grași Omega 3 *;
58 mg (32,248 iu) Beta Caroten;
2.8 grame Vitamina C;
2500 iu Vitamina E;
385 micro grame Selenium;
390 mg CoQ10.

O descoperire recentă (2005) a cercetătorilor de la Universitatea din Miami (FL): "Pentru prima dată în istorie am putut să invățăm celulele canceroase să se sinucidă cu Q10, printr-un mecanism al mitocondriilor, fără a afecta celulele normale" (Dr. S.L. Hsia).
Conducătorul echipei de cercetare, Niven R. Narain susține că celulele canceroase își pierd potențialul apoptotic (de a răspunde la moartea lor programată). Q10 restaurează apoptoza la celulele canceroase, prin reducerea genelor bcl-2 ce conferă reistența la apoptoză. Q10 modulează bcl-2 așa încât celulele canceroase se vor sinucide, fără a afecta celulele normale (http://www.lef.org/magazine/mag2005/oct2005_report_coq10_01.htm).

-----------------------------


Concluziile autorului acestei pagini:

Tratamentul obișnuit recomandat de oncologi trebuie urmat (citostatice, raze, tratamente specifice: Aromasin, Herceptin în funcție de caz).


Foarte util: scaderea O2 provoaca cancer
Hrana verde
Curcumin, cel mai promițător tratament actual
Pentru intrebari nu ezitati sa scrieti pe adresa mentionata la pagina despre keratita.

Atenție: Q10 este un supliment alimentar, NU înlocuiește tratamentele conventionale prescrise de medici, ci doar li se asociază. Respectați sfaturile medicului de specialitate.

* Exista o informatie extrem de alarmanta si serioasa, bazata pe studii stiintifice experimentale pe soareci, care arata ca Omega-3 promoveaza cresterea metastazelor de ficat sau splina. Cauzele sunt inca neclare, dar dovezile experimentale evidente [a] [b] [c] [d] [e].

Q10 perfuzabila?

Exista multi pacienti varstnici care, datorita unor infectii respiratorii de exemplu (dar nu numai) ajung la spital in stare grava, poate chiar intra in coma, si nu mai pot sa fie alimentati natural, adica nu pot beneficia de coenzima Q10 sub forma de pastile.
Sa lasam oare aceste persoane sa moara fara a beneficia de efectele extraordinare ale Q10?
Din ceea ce ati citit mai sus Q10 s-a dovedit foarte puternica si eficace, energizand organismul, intarind mult imunitatea, putand sa faca un bolnav aflat pe patul de moarte la 90 de ani sa-si reia o viata normala in doar cateva saptamani.
Exista o solutie pentru aceste persoane. Cred ca nu a incercat nimeni pana acum. O scriu aici, fara vreo pretentie de copyright. Poate, cine stie, vreun medic curajos va incerca, si, cu siguranta va salva multe vieti.
Solutia e foarte simpla: administrarea de Q10 perfuzabila (aici ar trebui o firma farmaceutica sa ia initiativa), sau, si mai simplu: administrarea de Q10 printr-o sonda naso-gastrica.
Adica, se ia continutul pastilelor de Q10 si se administreaza prin sonda naso-gastrica sub forma unei solutii (amestec).
Sunt ferm convins ca acei pacienti isi vor reveni, corpul va lupta si va invinge infectia, si isi vor relua o viata normala. Altfel, aproape sigur vor muri, caci organismul varstnicilor, sarac in Q10 este prea slab.
Va rog sa faceti cunoscuta aceasta idee, cred eu, salvatoare. Multumesc.

Referinte:

http://www.wikihealth.com/Coenzyme_Q10_and_cancer
http://www.thenutritionreporter.com/coenzymeq10.html
href=http://www.cancertutor.com/Cancer/Q10.html
http://curezone.com/foods/coenzymeq10.html
http://bloodrootproducts.com/coq10_studies.htm
http://www.thorne.com/media/coenzyme_q10_part1.pdf
http://www.nutrilearn.com/coq10/coq10.html

Continuare text avertisment:
Unii medici zic ca coenzima Q10 ajuta tot organismul, dar ajuta la fel de bine si cancerul... S-ar putea sa aiba dreptate. Q10 nu este in nici un caz un tratament minune in cancer.
Personal nu am gasit nici un studiu care sa arate ca Q10 ar ajuta si celulele canceroase, din contra, toate studiile arata inhibarea tumorala, pana la remisie totala, dupa cum puteti citi si in aceasta pagina.
Cu siguranta Q10 creste imunitatea, si ajuta inima.
Deci, daca aveti cancer, NU va grabiti sa luati Q10, intrebati medicul.
Daca nu aveti cancer, Q10 face intr-adevar minuni, poate vindeca cardiaci cu insuficienta cardiaca grava, poate intoarce batrani de peste 90 de ani de la groapa si acestia sa-si reia o viata activa (stiu deja 2 cazuri) etc. Totusi, Q10 nu inlocuieste o alimentatie sanatoasa, ci mai degraba pare a fi un remediu de urgenta pentru a salva in ultimele clipe o persoana; prin clipe intelegand macar 3-4 saptamani necesare ca Q10 sa repare mecanismele energetice celulare, imunitatea, inima, ficatul etc., pentru a revigora un organism slabit si extenuat de boala. Asadar, daca medicii nu mai dau nici o sansa pacientului, daca va spun ca mai are maxim 1 luna de viata, eu zic ca merita sa-i intrebati: putem incerca sa-i administram 300mg Q10 pe zi? Cine stie, poate il veti salva, repet cunosc deja 3 cazuri.
Daca aveti cancer, e bine sa stiti ca factorul principal de care depinde vindecarea este alimentatia. Exista alimente care promoveaza direct cancerul, prin factori de crestere, cum sunt lactatele. Deci daca aveti cancer si mancati lapte/branza/iaurt etc. aceste lactate, avand hormoni de crestere (IGF1, BGH etc.) si aminoacizi specifici care determina corpul sa secrete chiar el hormoni de crestere, veti face cancerul sa creasca de nestavilit. Concluzia: nu exista tratament reusit de cancer daca consumati lactate.
Apoi, sunt studii care arata ca, carnea rosie sau procesata promoveaza cancerul, direct sau indirect. Deci nu carne rosie si nu mezeluri. De fapt mezelurile contin nitrit de sodiu (conservant) care in corp se combina cu aminoacizii din carne si rezulta nitrozamine = substante cancerigene.
Apoi, conform "Anticancer", cel mai mare promotor de cancer, mai mare decat laptele, este zaharul. Si orice are indice glicemic crescut (paine alba, gris). Conlcuzia: nu mancati nimic dulce sintetic.
De asemenea, cancerul se dezvolta in mediu acid, deci atentie la produsele acrite cu acid citric.
Hrana bolnavului de cancer ar trebui sa fie predominant vegetariana, mai ales crudivora, cu legume puternic anti-cancer: varza, broccoli, rosii, morcov etc. Legume/fructe nici foarte dulci, nici acre, si de preferinta cat mai colorate, mai ales spre negru (mure). Totusi, nu e de neglijat aportul de proteine de calitate, fara de care sistemul imunitar nu poate lupta.
Evitati uleiul de floarea soarelui (are omega-6 = pro-inflamator), sarea in exces, produse de patiserie, prajeli.
Alte detalii mai gasiti si pe link-urile despre hrana verde si Curcumin din aceasta pagina.
Multumesc pentru atentie,
Autorul site-ului.


Ultima actualizare: 15 iulie 2017

Inapoi la pagina principala




Cuvinte cheie: cancer, inima, cardiac, gradul 4, san, colon, ficat, gat, tumora, cerebrala, ochi, nas, leucemie, bolnav, boala, citostatice, chimioterapie, limfom, malign, benign, raze, vindecare, naturala, naturist, eficace, 100%, tratament, oncolog, oncologie, markeri, terminala, canceros, cancerigen, metastaze, osoase, coloana, metastaza, ER pozitiv, ER negativ, HER2, sange, imunitate, crestere, rezistent, medic, doctor, bun, carcinom, col uterin, mamar, esofagian, adenocarcinom, cancer gastric, Boala Hodgkin, colorectal, cancerul laringian, limfedem, mielom multiplu, cancer osos, prostata, cancer pulmonar, alimentatie, E-uri, operatie, ganglioni, Carcinom ductal, comedocarcinom, medular, lobular, infiltrat, tubular, mucinos, vitamine, vitamina, rinichi, cap de pancreas, polip, hepatic, sarcom, estrogen



Director Web - Director web Romania   Linkuri romanesti Cancer