Cine sunt

Poate vă întrebați cine se află în spatele acestui site, ce organizație dubioasă, sectă etc.; sau poate, datorită informațiilor medicale (coenzima Q10) vă gândiți la grupuri farmaceutice ce și-au găsit un nou mod de a-și face reclamă.
Din păcate vă dezamăgesc, în spatele acestui site se află un om obișnuit, necunoscut în viața publică; și, de fapt, nu doresc să fiu cunoscut decât să diseminez, să fac cunoscute, informațiile pe care le-am publicat în acest mod.
Totuși, pentru a elimina eventualele suspiciuni, doresc să precizez că sunt român, de confesiune romano-catolic; nu sunt nici preot, nici medic, dar cred că am studiile universitare suficiente pentru a putea înțelege informațiile prezentate.
De fapt, m-am străduit ca toate informațiile religioase postate să fie sau scrise de preoți, călugări, sau să aibă acordul Bisericii romano-catolice, fiind preluate de pe site-uri catolice recunoscute de Biserică sau din cărți, din nou, aprobate de cler, sau măcar lecturi recomandate de preoți catolici și apărute la edituri recunoscute.

Și aici un ortodox ar putea spune: lasă-ne în pace cu catolicismele tale, noi avem credința noastră. Din păcate, este adevărat ca Biserica ortodoxă, pe care o respect, nu a aprobat noile dogme catolice de tipul: Neprihănitei Zămisliri a Preasfintei Fecioare Maria, cultul Inimii Preasfinte a lui Isus, Scapularul Maicii Domnului etc.
Dar, aceasta se datorează schismei, faptului că în istoria Bisericii post 1054 au existat revelații publice sau particulare în țările catolice, care nu puteau fi ignorate de Biserică. De fapt, dacă cercetăm aceste revelații, și dau exemplul aparițiilor Sfintei Fecioare la Paris (1830), Lourdes (1858), Fatima (1917), însăși Preasfânta Maică a Bisericii a dorit promovarea și aprobarea de către Biserică a acestor realități, devoțiuni. În alte ocazii însuși Mântuitorul Cristos a dorit stabilirea anumitor devoțiuni, de exemplu apelarea la Divina sa Milostivire (și există pe site o rubrică: /mila).
Știu că sunt chiar ultra-ortodocși care ar spune că aceste "noi" devoțiuni sunt opera celui rău. La asemenea idee, nu pot decât să reamintesc că și Isus a fost acuzat ca scoate diavolii cu belzebutul... Este imposibil ca practici religioase, rugăciuni fierbinți către Dumnezeu, Maica Domnului, Sfinți, alături de o consfințire totală lui Dumnezeu să fie în folosul celui rău. De exemplu la Lourdes, din 1858 parcă s-au întors timpurile evanghelice când Isus vindeca pe mulți; dar oamenii nu vin să primească numai o vindecare și atât; ei știu că trebuie să-I fie pe plac Domnului, și majoritatea se spovedesc și se împărtășesc.

Nu vreau să fac morală, dar cred că, din păcate, mulți români cred că dacă merg la Biserică să aprindă o lumânare din când în când și să spună o rugăciune, și-au îndeplinit datoria față de Dumnezeu. Sau alții spun: eu nu fur, nu înșel etc., deci o să merg în Rai.
Din păcate însă, la acest popor este mai multă superstiție decât credință autentică. Vidul de valori din perioada comunistă a fost înlocuit cu non-valorile vestului, care sunt consumismul, necurăția etc. Necurăția, adică auzi chiar intelectuali care spun: "nu scrie în Biblie să ne iubim"; un preot a răspuns odată prin "da, dar nu ca animalele".
Oare câți din cei care declară că sunt buni creștini nu au relații conjugale sau aventuri fără a fi căsătoriți religios, nu se uită la filme imorale sau la reviste asemenea, nu sunt divorțați și recăsătoriți etc. E bine ca aceștia să știe (și aici nu e părerea mea, ci e Cuvântul Domnului) că asemenea relații sau chiar numai pofte voite și conștiente sunt un păcat grav, de moarte, adică unul singur e de ajuns ca sufletul să fie condamnat pe veci la focul iadului.
Și aici vine acest site, ca să facă cunoscut acest adevăr. Și cine, care citește asemenea lucruri grave precum "vei muri", poate rămâne indiferent, nu merge măcar din curiozitate să întrebe un preot, fie el ortodox sau catolic: "părinte, chiar așa este?".

Oamenii vor să ajungă în Rai, adică, să trăiască fericiți toată veșnicia alături de Dumnezeu, dar cum ar fi posibil acest lucru fără să-L cunoască? Sau, mai mult, să se hrănească sufletește cu El. Fiindcă numai cel care se hrănește cu Dumnezeu are viața, ne spune Mântuitorul (aici e vorba despre Sf. Împărtășanie). Dar cum ar putea un creștin să se apropie de Sfânta Taină a Împărtășaniei cu sufletul murdar... E nevoie de Spovadă (sacramentul prin care preotul, în numele Domnului, iartă păcatele).
Iar Spovada e o Taină care se conferă numai în Biserică, trebuie să mergi la Biserică ca să te spovedești și să te împărtășești.
Și sunt mulți sectanți acum care vă propovăduiesc un Dumnezeu fără Sf. Împărtășanie, fără a aminti de Biserică... V-ați întrebat vreodată de ce își face lumea cruce când trece pe lângă o Biserica? Poate mulți din obișnuință, că așa se face; nu, ne închinăm fiindcă acolo în Biserică, e prezent Dumnezeu, e prezent Iisus Hristos, sub chipul umil al Ostiei (Sfânta Taină). E prezent și ne privește cu tristețe, fiindcă lumea trece pe lângă El, Creatorul a tot și a toate, Cel care și-a dat viața pe cruce din iubire pentru noi, fără măcar să intre și să-L salute... El ne așteaptă acolo, pe fiecare personal, să-I vorbim direct, să ne deschidem inima și să-i încredințăm problemele, durerile noastre; nu va rămâne indiferent, doar numai El este Atotputernic.


În privința informațiilor medicale (rubrica /Q10). Nu am făcut acea pagină din zvonuri, nici pentru a sluji unor interese sau unor fabricanți de farmaceutice etc. De fapt tot site-ul acesta este în slujba dumneavoastră, complet non-profit cum se zice; doar din dorința de a face cunoscută informația, zic eu, foarte importantă pentru viață.
Experiența cu coenzima Q10 se bazează pe rezultatele spectaculoase obținute prin administrarea acesteia în doze mari (la început 300mg zilnic) unei cunoștințe. Dacă nu s-ar fi obținut asemenea rezultate, nu ași fi îndrăznit să diseminez o asemenea informație, nu sunt dintre aceia care dau speranțe false unor oameni disperați. Precizez că tratamentul a fost aprobat de medici. Este o mare șansă de vindecare acest tratament naturist pentru pentru cardiaci de exemplu. Le poate efectiv salva și prelungi viața. Sunt oameni care mor de infarct la 50-60 de ani, și ar fi putut fi salvați. Nimeni însă nu le-a spus de Q10, fiindcă nu există un interes financiar, fiind o vitamină, și pentru vitamine practic nu se fac reclame. Cum poate acest site să schimbe situația, să facă cunoscut rolul Q10? Atentie insa, Q10 nu vindeca de cancer, iar un medic mi-a scris că, după părerea lui, Q10 ajuta celulele canceroase la fel cum ajuta tot organismul și sistemul imunitar. Din experiența a 2 rude apropiate Q10 nu a elimnat tumorile.

Mulțumesc pentru atenție,
Cristi.
31.dec.2008