Medicament pentru eliminarea Cicatricelor de pe Cornee

(de obicei urmari ale KERATITELOR)

   Buna ziua,

 Va scriu despre un caz real (pacient cu keratita herpetica recidivanta).
Acum 20 ani (prin 1996), dupa ultima recidiva, pacientul nu mai vedea mai nimic cu ochiul afectat, datorita cicatricei ramase pe cornee.

  Acest mesaj este de maxim interes pt. bolnavii de keratita (cheratita) care, DUPA tratamentul clasic (Zovirax, Spersadex, Virolex etc.), dupa vindecarea episodului acut, raman cu cicatrice pe cornee.

   Exista un medicament, fabricat in Franta (si din cate stiu doar in Franta se gaseste, la orice farmacie de acolo, dar se poate comanda si online), care se numeste:

"CYSTINE B6 BAILLEUL"

 Sunt cutii cu 20, 60 sau 120 comprimate; 1 cutie costa maxim 4 (sau 12) euro. Pretul depinde de farmacie, de exemplu se poate gasi si cu minim 3 (respectiv 9) euro cutia. Se poate comanda si online, de la farmacii online din Belgia (.be).
1 comprimat contine: L-Cystine 500 mg, vit. B6 50 mg.
Are instructiuni precise (doza zilnica: recomanda 4 compr/zi). Dar, in vechea reteta, recomandau 6 tablete/zi in primele 10 zile de tratament. Poate asa trebuie inceput. Tratamentul se continua apoi (4 comprim. /zi timp de mai multe sapt.) pana la disparitia cicatricei (se poate continua cu 2 compr. / zi cam dupa 2 luni de tratament).
   
Va pot spune ca, in cazul mentionat mai sus, dupa doar cateva saptamani de tratament (4-5) cicatricea s-a fragmentat, a disparut de pe centrul corneei si pacientul a putut din nou citi cu ochiul afectat. Vindecarea a fost deci spectaculoasa. Reteta de atunci a fost: 4 comprimate / zi timp de 4 saptamani, apoi 3 comprimate / zi timp de 3 saptamani. In plus, de atunci nu a mai facut NICI o recidiva (recunoscuta de medici) de keratita.
    Este ESENTIALA insa respectarea cu strictete a retetei, o intrerupere a tratamentului, chiar de cateva zile, ducand la nevindecarea completa. Este important de asemenea ca tratamentul sa fie inceput doar cand episodul acut de keratita a trecut si ochiul e linistit.

 Oare nu s-ar putea importa si la noi medicamentul, daca cererea ar fi suficient de mare?

E-mail: 1op2is50 (a-rond) hotmail.com (a se inlocui cifra 1 cu s, 2 cu r, 5 cu e si ultima cifra tot cu s)

Cristian.


Cystine B6 bailleul

Instructiuni (vechea reteta, mai explicita):


COMPOZITIE:
L-Cystine................................. 500 mg
Pyridoxine (DCI) (vitamina B6)..50 mg
Excipient:................q.s.p. 1 comprimat

PROPRIETATI:
Cystine B6 este o asociere de cystine, aminoacid sulfurat, si de vitamina B6, factor de utilizare indispensabil al cystine.
-In Dermatologie:
Cystine este una din constituentii esentiali ai fanerelor (17% in par, 13% in unghii). Cystine participa la sinteza keratinei parului si unghiilor.
Experimental, cu elemente marcate, s-a demonstrat ca cystine exercita un efect stimulant asupra celulelor germinale ale fanerelor si, prin urmare, o influenta pozitiva asupra cresterii lor.

-In Oftalmologie:
S-a demonstrat experimental ca leziunile corneei de origine traumatica, chimica, virala sau bacteriana duc la producerea locala a unei enzime, colagenaza, care provoaca o distrugere a colagenului constituent al corneei. Cystine s-a aratat - in vitro si in vivo - un inhibitor al colagenazei in aplicare locala, la nivelul corneei.
Starea ranilor corneene la sfarsitul tratamentului oral cu Cystine B6, comparand cu celulele animalelor martor ne-tratate sau tratate doar cu cystine, arata ca aceasta asociere protejeaza efectiv corneea.
Asocierea cu vitamina B6 se justifica prin rolul enzimatic al acestei vitamine in metabolismul cystine.

TIPUL MEDICAMENTULUI:
Experiente facute cu compusi marcati au permis studiul metabolismului cystine la animal si la om si demonstrarea utilizarii sale de catre organism ca urmare a unei administrari pe cale orala. Ea este incorporata in foliculii pilari in stadiul de crestere, si in unghii (incorporare dependenta de doza).
La om, cantitati crescute de cystine apar, mai ales in par, intre 4 si 6 saptamani dupa administrarea compusului marcat.
S-a pus in evidenta necesitatea unui echilibru nutritional intre cystine si vitamina B6, caci o carenta in vitamina B6 are ca urmare un metabolism anormal al cystine, cat si o diminuare a incorporarii cystine.

INDICATII:
-In Oftalmologie:
Cicatrizant al corneei, mai ales in:
  - fragilitatile corneene
  - keratite si kerato-conjunctivite
  - faciliteaza adaptarea si toleranta la lentilele de contact

INTERACTIUNI:
A nu se administra simultan cu Levodopa.

DOZAJ:
In Oftalmologie:
-tratament "de atac": minim 6 comprimate / zi timp de 10 zile.
-tratament de intretinere: 4 comprimate / zi timp de mai multe saptamani.
Société d'Exploitation des Produits B.F.B.
Laboratoires BAILLEUL

click pt. marire imagine
Cutia de 60 comprimate

Prospect actual, in franceza:
click pt. marire imagine
click pt. marire imagine


p.s.
Am aflat de curand ca exista si la noi, in unele farmacii, un medicament similar: BRUNAC
E solutie oftalmica (5 ml) 5% acetilcisteina.  
Nu contine insa vitamina B6.
Nu cunosc ce efect ar putea avea un tratament cu Brunac.


Cuv. cheie: ochi, oftalmologie, cysteina, CYSTEINE B6, keratita, cheratita, leucom cornean , albeata, keratoconjunctivita, iridociclita, keratoiridociclita, irita, dendritica, simplex, naturist, natural, vitamine, recidiva, transplant, grefa, bivacyn, antiherpetic, ulceratii, ulcer corneean, nubecula, opacifierea corneei, pata pe cornee, keratoplastie, bioenergie, acupunctura
Ultima actualizare: 04 Martie 2017